Evenimentul Balneo turism la Eforie este organizat de Primăria și Consiliul Local Eforie

Balneo turism la Eforie 2016

Cea de-a 4-a ediție a evenimentului “Balneo turism la Eforie” a avut loc în perioada 22 – 26 august 2016, la Eforie. Au fost organizate în cadrul evenimentului: un Congres Medical, vizite de informare, un spectacol de muzică populară și o expoziție foto cu tema “Istoria Orașului Eforie“.

Congresul Medical din 24 august a prilejuit o serie de discuții pe tema beneficiilor tratamentelor cu nămol sapropelic și a modalității prin care acestea pot devenit mai accesibile turiștilor români și străini./p>

La congres au participat numeroși turiști, cadre medicale, precum și specialiști din domeniul balnear, reprezentanți ai ONG-urilor de profil. Doamna doctor Marinela Panait a prezentat modul în care se formează nămoul de Techirghiol și particularitățile acestuia în comparație cu alte produse organice din aceeași categorie.

Prezentarea a continuat cu expunerea pe larg a afecțiunilor pentru care este recomandată tratamentul balenar. De asemenea, s-a vorbit despre procedurile și tipurile de tratament cele mai întâlnite. Nu în ultimul rând, au fost evidențiate indicațiile și contra-indicațiile curelor balneo cu nămol sapropelic. Au fost prezentate și alte întrebuințări (domeniul cosmetic etc.) ale nămolului . Prezentarea s-a încheiat cu o sesiune de întrebări și răspunsuri legate de tratamentele balneo.

Oana Crângașu a prezentat stadiul dezvoltării sectorului balneo în Eforie și tipurile de facilități care sunt puse la dispoziția turiștilor. Au fost oferite detalii relevante privind modalitățile de decontare cu Casa de Asigurări, modalitatea de realizare a trimiterilor din partea medicilor de familie. După expunere a urmat o sesiune de întrebări și răspunsuri legate de modalitatea și posibilitățile de a beneficia de cure de tratament și recuperare în Eforie.

În cadrul evenimentului Balneo turism la Eforie a fost organizat de asemenea un spectacol de muzică populară susținut de Constantin Măgureanu pe 22 august, pe scena din zona Cazinoului din Eforie Sud. Turiștii au putut de asemenea viziona fotografii și ilustrate vechi expuse pe toată durata evenimentului în parcul de pe faleza stațiunii Eforie Sud.

Balneo turism la Eforie este un eveniment care își propune să ofere turiștilor noi motive de a-și petrece vacanțele pe litoral. Eforie este renumită prin bazele sale de tratament și este căutată de turiști atât pentru calitățile curative ale nămolului sapropelic și ale bioclimatului marin, cât și pentru ansamblul de statui și monumente cultural istorice.

Evenimentul Balneo turism la Eforie este organizat de Primăria și Consiliul Local Eforie.