VACANȚA TA ÎN EFORIE

» Principalele atracţii turistice din zonă
» Circuite turistice organizate în Eforie și județul Constanța

→ Oferta turistică din Oraşul Eforie – Staţiunile Eforie Nord şi Eforie Sud
→ Modalităţi de petrecere a timpului liber
→ Principalele atracţii turistice din zonă şi programul de vizite
→ Circuite turistice organizate în Eforie şi judeţul Constanţa
→ Evenimentele organizate de către Consiliul Local, Consiliul Judeţean şi alţi organizatori
→ Accesibilitatea destinaţiei turistice prin diferite mijloace de transport
→ Oferta turistică din Oraşul Eforie – Staţiunile Eforie Nord şi Eforie Sud

A doua staţiune de pe litoralul românesc ca mărime, Eforie Nord a cunoscut în ultimii ani o expansiune în ce priveşte unităţile de cazare.

Multe hoteluri din Eforie Nord au fost renovate, iar unii dintre administratorii acestora au înţeles că, pentru a-i ţine pe turiştii români în ţară şi pentru a-i atrage pe cei străini, trebuie să le poată oferi mai mult decât un pat unde să poată dormi.

Modalităţi de petrecere a timpului liber

Printre modalităţile de petrecere a timpului liber se pot număra ping pong, biliard, table, şah, piscină, masaj, plimbări cu poneiul prin staţiune.

Multe hoteluri din Eforie oferă spaţii de joacă pentru copii deoarece această grijă a părinţilor influenţează alegerea de petrecere a vacanţei pentru întreaga familie.

Pentru cei ce doresc mai mult decât un sejur liniştit la plajă, oraşul Eforie le oferă acestora terase şi restaurante cu muzică live, sporturi nautice pe lacul Belona. De asemenea, atât pentru cei mici cât şi pentru cei mari, există parcul de distracţie de lângă plaja Belona.

Principalele atracţii turistice din zonă şi programul de vizite

Portul de yachturi din Eforie Nord are o suprafaţă de 2 hectare şi poate găzdui nave uşoare de agrement, yachturi de croazieră, veliere şi ambarcaţiuni sportive. Acvatoriul poate adăposti la cheiuri aproximativ 60 de ambarcaţiuni uşoare, cu un pescaj maxim de 3 metri.

Lacul Techirghiol este situat la marginea localităţii balneare Eforie Nord de pe ţărmul Mării Negre, la 12 km distanţă de portul Constanţa, România. Este un liman fluvio-marin cu o suprafaţă de 10,68 km², separat de mare printr-un cordon de nisip, având o adâncime maximă de 9 m. Prin aportul mic de apă dulce, apa lacului şi-a mărit concentraţia de săruri, la circa 95 g/l. Acest fenomen a permis formarea unui strat de nămol cu calităţi terapeutice.

În zona Cazinoului din Eforie Sud este în construcţie un parc de recreere ce include amenajare de alei pietonale, spaţii de joacă, fântâni arteziene, o pistă de alergare, mobilier urban, iluminat public şi un skate-park. Termenul de finalizare al proiectului este decembrie 2012.

Teatrele de vară din Eforie Sud şi Nord sunt centrele culturale ale oraşului unde sunt prezentate toate genurile de spectacole, de la cele de teatru la cele de muzică uşoară şi populară.

Muzeul Marinei Române Constanţa s-a deschis la 3 august 1969, în fostul local al Şcolii Navale, în imediata vecinătate a panoramei portuare şi marine. Muzeul Marinei Române are un patrimoniu care îi conferă statutul de unicat naţional. Acesta prezintă istoria marinei militare şi comerciale româneşti, de la simpla luntre cioplită în trunchi de copac, până la navele moderne de astăzi. Programul muzeului este 1 mai – 1 septembrie: de marţi – duminică 10:00 – 18:00 şi 1 septembrie – 1 mai: de marţi – duminică 09:00 – 17:00.

Acvariul din Constanţa s-a deschis la 1 mai 1958. Este o destinaţie care nu trebuie să lipsească din itinerarul oricărui turist ce vizitează Constanţa. Construit pe faleza cazinoului, adăposteşte o mare varietate de peşti de apă dulce şi sărată atât de la noi cât şi din alte zone (găzduieşte 2000 de peşti din 60 specii în următoarele secţii: secţia marină, sectia dulcicoli indigeni, specii exotice). Programul acvariului este zilnic, între orele 09:00 – 16:00 (iarna) şi 09:00 – 20:00 (vara).

Statuia lui Ovidiu este opera sculptorului Ettore Ferrari. Monumentul a fost ridicat în 1887 de locuitorii oraşului, prin subscripţie publică. Ovidiu, marele poet latin, s-a născut în anul 43 I.H., fiind contemporan cu Virgiliu şi Horaţiu. El a fost exilat la Tomis, în anul 8 D.H., unde a şi murit după 9 ani.

Circuite turistice organizate în Eforie şi judeţul Constanţa

Această zonă a litoralului oferă diverse alegeri în ceea ce priveşte circuitele turistice. Printre cele mai importante se pot enumera:

→ Turul Eforie Nord – Techirghiol (Mânăstirea Sf. Maria)
→ Rezervaţia naturală de dune marine creată în 1939, rarităţi floristice-monument natural, Lacul → Agigea – rezervaţie
→ Mânăstirea “Petru şi Pavel – Constanţa” 1883 – Litoral Marea Neagră – Marea Neagră, Lacul Tăbăcariei (lac)
→ Ruine cetate Tomis sec.4 d.Hr, Marea Moschee 1910, Biserica greacă 1865, Cazinoul 1907, Farul genovez (8m înălţme) din 1300, Farul vechi 1860, Zid roman cu mozaic, Termele romane, Muzeu Marina, Muzeul Mării, Delfinariul, Mister: Moaşte şi Icoana Maicii Domnului la Mânăstirea Constanţa, Statuia poetului român Ovidiu din 1884, Colecţia Ion Jalea
→ Constanţa – Murfatlar
→ Vizită la şase biserici cu galerii şi cavouri săpate în stânci calcaroase din anul 992 pe Dealul Tibisir
→ Poarta Alba – Podişul Caraşu – Balta Ialomiţei
→ Evenimentele organizate de către Consiliul Local, Consiliul Judeţean şi alţi organizatori

Cu ocazia zilei de 1 iunie 2011, un hotelier din zona Eforie Nord în calitate de organizator, în parteneriat cu Primăria Oraşului Eforie, Direcţia de Asistenţă Socială Constanţa şi Asociaţia United Hands Romania, au lansat proiectul educaţional “Toţi oamenii mari au fost cândva copii!”. Proiectul a oferit o ocazie de întâlnire a tuturor, copii, părinţi şi dascăli, într-o lume inocentă, hazlie, plină de neastâmpăr şi energie, o Lume a copiilor. Prin propunerile organizatorilor, copiii au fost ghizi printr-o lume a jucăriilor realizate de ei pentru ei, gazde într-o lume de poveşti, costumaţi în personaje pline de farmec şi au îmbogăţit sufleteşte prin melodii şi ritmuri vesele, pline de dragoste participanţii adulţi cât şi ceilalţi copii.

O companie locală împreună cu Primăria Eforie au organizat în perioada iunie-septembrie 2011 ateliere de artă ce s-au desfăşurat la Popas Tincai. Profesori şi artişti de renume au susţinut cursuri de vară în vederea perfecţionării tuturor celor care iubesc şi studiază arta: pictură, sculptură, design. La aceste ateliere au participat persoane din Constanţa, România şi Europa. Stagiul de pregătire a durat 10 zile, iar lucrările au rămas în patrimoniul organizatorilor.

Accesibilitatea destinaţiei turistice prin diferite mijloace de transport

Căile de acces în oraşul Eforie

→ feroviare (gara Eforie Nord, pe linia Bucureşti – Constanţa – Mangalia);
→ rutiere (DN 39 – E 87 de la Mangalia sau Constanţa, E 60 spre Constanţa, pe la Giurgeni – Vadul Oii, DN 3 de la Călăraşi);
→ aeriene (aeroportul internațional Mihail Kogălniceanu);
→ maritime
→ Accesul în staţiune se poate face şi cu microbuze din gara Constanţa.

English EN Français FR Deutsch DE Română RO
eforie online
Trafic web: 119533 vizualizări.

Iubeşte-ţi oraşul ca pe tine însuţi!
Aruncă gunoiul numai în locurile special amenajate.